Loading...

MKÖ AKADÉMIA 2. nap

2021.08.12.


Három napos képzésünk második napjának eseményei:

Nagy büszkeség számunkra, hogy a mai első előadónk egykori MKÖ ösztöndíjasunk volt: Dr. Balazs Martonffy, az MKÖ 2013-as évfolyamának ösztöndíjasa, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Amerika Kutatóintézetének intézetvezetője a globális biztonsági környezet változásáról és Magyarország mozgásteréről tartott előadást ösztöndíjasainknak. Előadásában biztonságpolitikai szemmel mutatta be és elemezte Kína és a NATO viszonyát, valamint az USA külpolitikájának és a Biden adminisztrációnak a szerepét. Ezt követően az ösztöndíjasok kérdéseit is megválaszolta.

Vendégelőadónk volt V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, az Agrárminisztérium kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztosa, aki a magyarság karakterjegyeit, a hungarikumokat ismertette meg az MKÖ 2021-es évfolyamával. Kiemelte a hungarikumoknak a nemzetformálásra gyakorolt szerepét, majd legfontosabb jellemzőjük bemutatásával fel is sorolta valamennyit. Hungarikum például a kalocsai fűszerpaprika-őrlemény, a pick téliszalámi, a magyar akác és a magyar akácméz, a magyarországi tokaji borvidéken előállított tokaji aszú, az UNICUM keserűlikőr, a pálinka, a szikvíz, valamint többek között a magyar szürke szarvasmarha is.

Ezen felül az ösztöndíjasok alkotmányvédelmi képzésen is részt vettek.Köszönjük előadóinknak a tartalmas előadásokat!A képzés utolsó napján az ösztöndíjasok angol nyelvű előadásokon keresztül bővíthetik tudásukat a gazdaságdiplomácia, a klímapolitika és a média témakörében.Tartsatok velünk!

Fotó: Fekete István; MKÖ