Loading...

Az MKÖ2022 ösztöndíjasai, mint MKÖ előadók vol. I.

2022.05.12.


Ösztöndíjasaink tehetséges fiatalok, akik közül jó néhányan arra vállalkoztak, hogy az általuk választott témából, kutatási és érdeklődési területükből előadást tartanak az MKÖ 2022-es évfolyamának, így MKÖ előadóként is kipróbálhatják magukat. A több héten át tartó előadás-sorozatunk első alkalmán kommunikációs és politikatörténeti, valamint az álhírekkel kapcsolatos és az e-sport iparágáról szóló előadások kerültek terítékre.

Legelső előadónk Flórián, a Miniszterelnökség MKÖ ösztöndíjasa volt, aki előadásában a mindennapi hatékony kommunikáció fontosságát emelte ki és többek között a kommunikáció elméleti és történeti alapjairól, az előszó és online kommunikáció elemeiről, a verbális és non-verbális kommunikációról, valamint tárgyalási technikákról is beszélt.

Következő előadónk Patrik, ugyancsak a Miniszterelnökség MKÖ ösztöndíjasaként állt az évfolyam elé és tartott átfogó előadást az álhírek politikára gyakorolt hatásairól. Az álhír fogalmának definiálást követően bemutatott néhány aktuális hamis hírt, ismertette a szabályozásával kapcsolatos főbb tudnivalókat és azt is kiemelte, miért veszélyes és hogyan tudunk védekezni vele szemben.

A közönség az e-sportról, mint a 21. század egyik legdinamikusabban fejlődő iparágáról is bővíthette tudását András, az Emberi Erőforrások Minisztériumának MKÖ ösztöndíjasa előadásában, aki visszatekintett az ágazat történetére és bemutatta típusait, ismertette az e-sport piac alakulását és tendenciáit, kiemelte a sztárszereplők szerepét, az iparág hazai helyzetét és jövőjét.

Imre, a Belügyminisztérium MKÖ ösztöndíjasa Portugália politikatörténetéről és nemzetközi kapcsolatairól tartott előadást az 1910-1968 közötti időszakra fókuszálva. Felidézte a meghatározó történelmi előzményeket, bemutatta a portugál külpolitika irányvonalait, Salazar kormányfő hivatali munkásságát és eredményeit, illetve a magyar-portugál kapcsolatok alakulását.

Köszönjük ösztöndíjasainknak, hogy egytől egyik kiváló előadásukkal bővítették ösztöndíjas-társaik tudását és MKÖ előadóként is megcsillogtatták tehetségüket.

Jövő héten ismét ösztöndíjasaink fognak előadásokat tartani. Tartsatok velünk és ismerjétek meg további előadóinkat.