Loading...

Bemutatkozik a 2023-as évfolyam. Ismerjétek meg Nórát, az Igazságügyi Minisztérium ösztöndíjasát

2023.05.02.


„Az alapszakos diplomámat az Eötvös Loránd Tudományegyetem romanisztika francia szakirányán szereztem meg, emellett a portugál minor képzést is elvégeztem. Ebből fakadóan, valamint a két szak összekötésének következtében született meg A portugálok bevándorlása Franciaországba c. munkám, amelyért a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK) különdíjban részesültem. Jelenleg az ELTE francia nyelv, irodalom és kultúra mesterszakán folytatom a tanulmányaimat.

Az MKÖ programmal a közösségi média felületein találkoztam először körülbelül két évvel ezelőtt. Isten, hazám és a magyar emberek szolgálata ösztönzött arra, hogy a közigazgatásban helyezkedjem el a diplomám megszerzése után. Úgy gondoltam, hogy ennek megvalósítására az MKÖ kiváló lehetőséget biztosíthat számomra.

A hét hónapos belföldi programszakaszt az Igazságügyi Minisztérium Európai Uniós Ügyekért Felelős Államtitkárságán töltöm. Mindig is érdekelt az Európai Unió és Magyarország kapcsolata, így örülök, hogy munkám során ebbe mélyebb betekintést nyerhetek. Célom, hogy munkámmal Magyarország kétoldalú kapcsolatait erősítsem, és hogy a magyar érdekeket egyszer majd külföldön is képviselhessem.

Azoknak a fiataloknak ajánlanám az MKÖ programot, akik elkötelezettek hazájuk szolgálata iránt, akik egy jó közösségbe szeretnének bekerülni, illetve akik jobban meg szeretnénk ismerni a magyar közigazgatást.

A szabadidőmet legszívesebben a családommal és olvasással töltöm, emellett nagyon szeretek utazni belföldön és külföldön egyaránt.”

/Nóra, MKÖ2023/