Loading...

Október 15-ig lehet jelentkezni az MKÖ 2022-es évfolyamába

2021.09.24.


Szeptember 15-én indult a jelentkezés a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 2022-es évfolyamába.

A Miniszterelnökség tíz hónapos karrierindító programja a diplomás, 30 év alatti, idegen nyelvet beszélő pályakezdő magyar fiataloknak szól. Ha érdeklődsz a közigazgatási pálya iránt, szívesen dolgoznál egy minisztériumban és szeretnéd hazádat külföldön is képviselni, akkor az MKÖ Neked való!

Az MKÖ ösztöndíjasai hét hónapot egy általuk választott minisztérium munkájába bekapcsolódva tölthetnek el, amelyet három hónapos külföldi programszakasz követ Magyarország külképviseleteinél vagy nemzetközi szervezeteknél.  Az ösztöndíjasok személyes fejlődését végig mentor támogatja. Az MKÖ heti rendszerességgel szakmai és közéleti képzéseket szervez az ösztöndíjasoknak, akik versenyképes, havi 250.000 forintos ösztöndíjban részesülnek, amely adó- és járulékmentes. A külföldi programszakasz ideje alatt az ösztöndíjasok – a fogadó ország megélhetési költségeire figyelemmel – átlagosan 450.000 forintos ösztöndíjat kapnak.

Célunk, hogy a fiatalok megtalálják az érdeklődési körüket a minisztériumokban, ahol az MKÖ tíz hónapját követően az ösztöndíjasként megkezdett munkát kormánytisztviselői kinevezéssel folytathatják. Az MKÖ 2020-as évfolyamának ösztöndíjasait például 93%-ban foglalkoztatták tovább a minisztériumokban.

Jelentkezési feltétel a magyar állampolgárság – a kettős állampolgárság nem kizáró ok -, legalább egy egyetemi vagy főiskolai diploma – ez lehet külföldön szerzett diploma is, amit itthon honosítanod kell -, illetve angol, német vagy francia középfokú nyelvvizsga-bizonyítvány.

A kiválasztás kétfordulós: először a jelentkezők egy írásbeli tesztet töltenek ki, amely a közigazgatási tudásukat és állampolgársági ismereteiket méri. A 120 legmagasabb pontszámot elért jelentkező jut tovább a szóbeli szakaszra, ahol motivációs beszélgetéssel egybekötött állásinterjú következik. Végül decemberben 60 jelentkezőt választanak ki ösztöndíjasnak.

Az MKÖ2022 február 1-én veszi kezdetét. Karrier, közösség, nemzetközi tapasztalat. Válaszd az MKÖ-t és a döntésed egy karrier kezdete lehet.

Jelentkezz október 15-ig a www.mkoprogram.hu honlapon!

Kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal az mko@me.gov.hu email címen vagy keresd fel az MKÖ Facebook oldalát és Instagram profilját!