Loading...

Bemutatkozik a 2024-es évfolyam. Ismerjétek meg Esztert, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának ösztöndíjasát

2024.04.25.


„Alapképzésemet a Pázmány Péter Katolikus Egyetem nemzetközi tanulmányok szakán, mesterképzésemet szintén ezen szakirányon, Európa-tanulmányok specializációval kiegészítve végeztem el a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Meghatározó élmény volt számomra, hogy Erasmus+ mobilitás keretében a Bolognai Egyetemen tanultam, valamint Bécsben végeztem szakmai gyakorlatot Magyarország Állandó Képviseletén az EBESZ, az ENSZ és más bécsi nemzetközi szervezetek mellett.

A multilaterális diplomácia izgalmas, ugyanakkor kihívásokkal teli világa azóta is vonz, a pozitív tapasztalataim alapján a jövőben szívesen dolgoznék nemzetközi közegben.

Az MKÖ kiváló lehetőséget biztosít belföldi és nemzetközi tapasztalatszerzésre egyaránt, így ez motivált abban – volt ösztöndíjas barátaim ajánlása mellett -, hogy benyújtsam a pályázatomat. Különösen örülök, hogy a „B” komponens ösztöndíjasaként az EU Tanácsán belüli soros magyar elnökség idején lesz lehetőségem Brüsszelben dolgozni. Nagy felelősséggel jár a külszolgálati munka végzése, de bízom benne, hogy ismereteim birtokában, valamint az Európai Uniós Ügyek Minisztériumában töltött belföldi programszakasznak köszönhetően felkészülten tudok hozzájárulni az elnökség időszakában végzett munkához.

Szabadidőmet legszívesebben családommal és barátaimmal töltöm, emellett szeretek olvasni, sütni, utazásaim során más kultúrákat megismerni. Fontosnak tartom az idegen nyelvek ismeretét, az angol és a német után a francia nyelvet igyekszem elsajátítani.”

Eszter, MKÖ2024