Loading...

Egy karrier kezdete – A kormányzat személyi állományának megújulása címmel rendez konferenciát az MKÖ

2021.10.06.


Október 15-ig tart a jelentkezés a Miniszterelnökség karrierindító programjába, a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 2022-es évfolyamába. Ezzel összefüggésben október 7-én, a Lónyay-Hatvany villában egész napos konferenciát rendezünk, amelyre tisztelettel meghívunk minden érdeklődőt.

A jelentkezés népszerűsítése mellett a konferencia célja, hogy áttekintse az utóbbi 11 év személyzetpolitikai változásait és azok hatásait a központi közigazgatásban, különös tekintettel a fiatalok rekrutálására különböző karrierindító programok bemutatásával, mint a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram, valamint hogy az érdeklődő fiatalok számára bemutassa a közigazgatás kínálta lehetőségeket, szoros összefüggésben az MKÖ pályázati időszakával.

A Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram célja, hogy a fiatalok megtalálják a helyüket a közigazgatásban és az MKÖ tíz hónapját követően az ösztöndíjasként megkezdett munkájukat a minisztériumokban kormánytisztviselői kinevezéssel folytassák. A 30 év alatti, idegen nyelvet beszélő, pályakezdő fiatalok október 15-ig tudnak jelentkezni a következő évfolyamunkba a www.mkoprogram.hu weboldalon.

Az Egy karrier kezdete – A kormányzat személyi állományának megújulása című konferencián köszöntőt mond Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára, miniszterhelyettese. Stumpf István kormánybiztos és Navracsics Tibor kormánybiztos kerekasztal-beszélgetés során tekinti át a fiatalok szerepét és lehetőségeit a közigazgatásban a rendszerváltástól napjainkig.

A konferencián terítékre kerül a központi közigazgatás személyi állományának változása és ami mögötte van: a személyzetpolitikai stratégia alakításáról a Miniszterelnöki Kabinetiroda közigazgatási államtitkára, Rédey Krisztina és a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára, Bordás Gábor fog beszélgetni, továbbá a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram képviseletében Lovassy Ádám, a Miniszterelnökség főosztályvezetője, az MKÖ PIB elnöke beszélget a Magyar Diplomáciai Akadémia képviseletében Szűcs Ádám Imrével, a Külgazdasági és Külügyminisztérium főosztályvezetőjével, valamint a Nemzetek Európája Program képviseletében Gát Ákos Bencével, az Igazságügyi Minisztérium főosztályvezetőjével.

Folyamatos tájékoztatás a konferencia hivatalos eseményében érhető el a Facebookon.

A konferencia részletes programja itt érhető el:

———————————————————————————- ———— ———— ——————

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A konferencián 50 főnek van lehetősége részt venni. A férőhelyek feltöltése jelentkezési sorrend alapján történik. Kérjük, hogy részvételi szándékotokat 2021. október 6-ig az mko@me.gov.hu címen szíveskedjetek jelezni. A helyszíni regisztrációnál szükséges a védettségi igazolvány bemutatása.