Loading...

Oklevélátadó ünnepséggel zárult a 2021. évi Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram

2021.12.13.


A hagyományokhoz híven idén is megrendeztük az MKÖ zárórendezvényét, amely során az MKÖ 2021-es évfolyamának ösztöndíjasai ünnepélyes keretek között vehették át a program sikeres elvégzését igazoló oklevelüket Orbán Balázstól, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkárától, miniszterhelyettesétől. Az oklevélátadó ünnepségnek a Miniszterelnökség főépülete adott otthont.

Orbán Balázs köszöntő beszédében kiemelte, hogy a nyelveket beszélő, több diplomával rendelkező, tehetséges, hazafias fiataloknak helye van a közigazgatásban, majd köszönetet mondott az MKÖ ösztöndíjasoknak a tíz hónapos közös munkáért.

Bizalmát fejezte ki aziránt, hogy a programnak köszönhetően komoly emberektől tudtak tanulni és megtalálták a számításaikat, végezetül gratulált az évfolyamnak a program sikeres teljesítéséért.

Az évfolyam nevében Csepregi Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának ösztöndíjasa búcsúzott. Beszédében kiemelte, az MKÖ bebizonyította különlegességét és egyediségét. „Egy éve 700 ember közül választottak ki minket, és adtak egy vissza nem térő lehetőséget: egy lehetőséget a tanulásra, a fejlődésre, az új kapcsolatokra, a külföldi tapasztalatszerzésre és a karrierépítésre” – mondta, majd hozzátette, hogy megannyi élmény és kaland mellett ma úgy ülhetnek itt a 10 hónap után, hogy van merre elindulniuk, a továbbfoglalkoztatás és a következő lépés nem ismeretlen.

Lovassy Ádám, az MKÖ PIB elnöke, a Miniszterelnökség főosztályvezetője pohárköszöntővel búcsúztatta az MKÖ 2021-es évfolyamának ösztöndíjasait.

A zárórendezvényt az MKÖ ösztöndíjasaiként Sallai Noémi klarinétművész zenei betétje és Zsuráfszky Márton néptáncbemutatója színesítette.

Az MKÖ 2021-es évfolyamának 55 ösztöndíjasa végezte el sikeresen a tíz hónapos ösztöndíjprogramot. A három hónapos külföldi programszakasz során 19 országban láttak el külszolgálat magyar külképviseleti szerveinél, nagykövetségeken, főkonzulátusokon, nemzetközi szervezetek melletti állandó képviseleten.

Az MKÖ ösztöndíjasok ebben az évben 30 rendezvényen vehettek részt: hétről hétre szakmai előadások, képzések és közösségi programok alkalmával bővíthették tudásukat. Előadást tartott többek között Novák Katalin miniszter, Trócsányi László európai parlamenti képviselő, Stumpf István kormánybiztos, Nagy Attila, a Nemzeti Választási Iroda elnöke, Bogyay Katalin, a Magyar ENSZ Társaság elnöke, Habsburg György Magyarország párizsi nagykövete, Takács Szabolcs, Magyarország washingtoni nagykövete, Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, valamint Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója. Intézménylátogatást szerveztünk idén például a Paksi Atomerőműbe, a Puskás Arénába, a Terror Házába, valamint a Nemzeti Hauszmann Programmal, a Liget Projekttel és a Steindl Imre Programmal is megismerkedett az évfolyam.

A következő állomás az MKÖ 2021-es évfolyamának továbbfoglalkoztatása.

Szívből gratulálunk az idei évfolyamnak és jó munkát kívánunk a minisztériumokban!