Loading...

MKÖ Akadémia 2022

2022.07.11.


Az Akadémia egy három napon át tartó, intenzív, egész napos előadás-sorozat, amely keretében ösztöndíjasaink különböző szakmai előadásokon vehetnek részt. Idén három napon keresztül információbiztonsági, geopolitikai, nemzetpolitikai valamint protokoll előadásokat hallgathatott meg az MKÖ 2022-es évfolyama.

A képzés az Alkotmányvédelmi Hivatal információbiztonság- és tudatosság előadásával kezdődött, majd egy etikus hacker szemén keresztül információbiztonsági gyakorlat következett. Vigóczki Máté, a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének kutatója a CEE régió geopolitikájával és érdekeivel ismertette meg a kollégáinkat, a nap végén pedig hasznos utazási tippeket és tanácsokat hallgattunk Szombati Orsolya utazási bloggertől, a Traveladdict oldal alapítójától.

Az Akadémia 2. napján nemzetközi kitekintés következett: Medveczky Iván nagykövet a diplomáciai protokollról tartott előadást, Lukács György diplomata pedig a Tiranában, Rómában és Párizsban töltött évtizedes tapasztalatairól számolt be. A nap utolsó előadásával kelet felé fordultunk: a kínai geopolitikai gondolkodást Horváth Levente, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ igazgatójának előadásában ismerhették meg a 2022-es évfolyam ösztöndíjasai.

Az Akadémia 3. napjának nyitóelőadásában Bán Janka, a Külgazdasági és Külügyminisztérium főosztályvezetője, biztonságpolitikai igazgató, az MKÖ2022 egyik mentora Magyarország külpolitikai alapvetéseit elemezte az értékek és érdekek mentén.

Elfogadta meghívásunkat Potápi Árpád, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára is, aki a magyar nemzetpolitikát mutatta be határon innen és túl.

A háromnapos képzést V. Németh Zsolt miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő előadása zárta, aki a hungarikumokról tartott átfogót és informatív előadást az évfolyamnak, majd az Agrárminisztérium és a Magyar Hungarikum Bizottság jóvoltából egy-egy ajándékcsomagot is átadott az ösztöndíjasoknak.

3 nap 11 előadás – MKÖ Akadémia 2022

Köszönjük előadóinknak, hogy velünk tartottak. Nekik hála ösztöndíjasaink készen állnak, hogy sikerrel feleljenek minden kihívásra, amelyet a közelgő három hónapos programszakasz tartogat.

Karrier. Közösség. Nemzetközi tapasztalat. – Ezt tartogatja számodra az MKÖ.