Loading...

Egyedülálló karrierlehetőség, inspiráló közösség: elindult a jelentkezés a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 2023-as évfolyamába

2022.09.20.


Kalandra fel, fiatalok!

Az álláshirdetéseket böngészve a pályakezdő fiatalok gyakran szembesülnek azzal, hogy a munkahelyek többségén a komoly szakmai tapasztalat felvételi követelmény. Én is jártam ebben a cipőben, pontosan tudom, hogy az egyetem kapuján kilépve, friss diplomával a zsebünkben ezt az elvárást csak nehezen lehet teljesíteni.

A Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram célja, hogy pályakezdő fiatalok tapasztalatot szerezzenek a közigazgatásban, és azért is egy jó karrierlehetőség, mert átmenetet biztosít az egyetem és a munka világa között. A felvételt nyert ösztöndíjasok 10 hónap leforgása alatt a szakmai képzések, a kulturális és közösségépítő események mellett érdemi munkatapasztalatot szerezhetnek itthon és külföldön egyaránt.

  • 7 hónapot tölthetnek el egy hazai minisztériumnál az általuk választott szakterületen.
  • 3 hónapon át pedig külföldön, egy magyar külképviseleten fejleszthetik a nyelvtudásukat, és szerezhetnek munkatapasztalatot – Japántól New Yorkig bárhol a világban.
  • A program teljes ideje alatt egy mentor kíséri az útjukat, akihez az egészen apróságoktól kezdve a komoly szakmai kérdésekig bármivel fordulhatnak.
  • Szakmai kapcsolatokat, barátokat szerezhetnek, a felvételt nyert 60 fiatalnak közös a története, a tapasztalataik. Ez olyan bizalmi tőke, amelyre később is tudnak támaszkodni.

Az MKÖ egy valóban egyedülálló karrierindító program, profi stábbal, versenyképes ösztöndíjjal. Arra biztatok minden érdeklődőt, hogy jelentkezzen október 15-ig, és induljon el ezen az úton!

Forrás: Fürjes Balázs, Facebook.