Loading...

Lezárult a pályázati időszak a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 2023-as évfolyamába

2022.10.28.


Évről évre nagy népszerűségnek örvend a program a harminc év alatti, diplomás, pályakezdő fiatalok körében. Az MKÖ 2023-as évfolyamára közel négyszeres a túljelentkezés.

Idén a jelentkezők átlagéletkora 25 év. A jelentkezők között vannak jogászok, közgazdászok, politológusok, bölcsészek, nemzetközi kapcsolatok szakértők, továbbá mérnök, növényorvos, pszichológus és sportszervező végzettségű fiatalok is.

Legtöbben a fővárosból, az Eötvös Loránd Tudományegyetemről, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről és a Budapesti Corvinus Egyetemről jelentkeztek. A vidéki tudományegyetemek közül a szegedi, a pécsi és a debreceni adta a legtöbb jelentkezőt, emellett határon túli magyar jelöltek is érkeztek a Babes-Bolyai Tudományegyetemről és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemről. A jelentkezők egy része külföldi egyetemen szerezte diplomáját Ausztrália, az Amerikai Egyesült Államok és az Egyesült Királyság egyetemein. Idén az angol, német és francia nyelv mellett finn, kínai, koreai, japán, olasz, orosz, portugál, spanyol, szerb, szlovák, újperzsa és ukrán nyelven beszélő pályázóink is vannak.

A legnépszerűbb fogadóintézmény idén a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Honvédelmi Minisztérium, a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint a Miniszterelnökség.

Az MKÖ új évfolyama 60 fővel 2023. február 1-én áll munkába a hazai minisztériumokban.

MKÖ – egy karrier kezdete.