Loading...

Oklevélátadó ünnepséggel zárult a 2022. évi Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram

2022.12.12.


Sikeresen lezártuk a 2022. évi Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramot: az idei évfolyam tagjai ünnepélyes keretek között vehették át a program sikeres elvégzéséért járó oklevelüket Fürjes Balázs miniszterhelyettes úrtól a Miniszterelnökség dísztermében.

Az MKÖ három hónapos külföldi programszakaszát követően a világ 26 országából tértek haza ösztöndíjasaink, az oklevélátadó ünnepségen pedig ismét találkozhattak és tapasztalatot cserélhettek.

A záróünnepséget Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára nyitotta meg köszöntő beszédével, majd az oklevelek ünnepélyes átadása következett. Az ösztöndíjasok oklevelét Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is ellátta aláírásával.

Az idei évfolyam nevében Kántor Flórián, a Miniszterelnökség ösztöndíjasa, már kormánytisztviselője búcsúzott. Köszöntőjében többek között felidézte az elmúlt tíz hónap közös MKÖ-s emlékeit, a belföldi és külföldi programszakasz felejthetetlen eseményeit.

Kosztrihán Dávid, az MKÖ osztályvezetője és a Program Irányító Bizottság elnöke pohárköszöntővel búcsúztatta az évfolyamot. Mint mondta, az MKÖ közössége örök, egy támasz, amelyre a továbbiakban is számíthatnak, hiszen ez nem a vég, hanem valami újnak a kezdete. Sok sikert kívánt az ösztöndíjasoknak karrierjük megkezdéséhez.

Az MKÖ 2022-es évfolyamának 58 ösztöndíjasa végezte el sikeresen a tíz hónapos ösztöndíjprogramot. A három hónapos külföldi programszakasz során 26 országban láttak el külszolgálat Magyarország külképviseleti szerveinél, nagykövetségeken, főkonzulátusokon, nemzetközi szervezetek melletti állandó képviseleten.

Az MKÖ ösztöndíjasok ebben az évben 30 rendezvényen vehettek részt: hétről hétre szakmai előadások, képzések és közösségi programok alkalmával bővítettük tudásukat.

Előadást tartott többek között Orbán Balázs, Magyarország miniszterelnökének politikai igazgatója, Stumpf István kormánybiztos, V. Németh Zsolt miniszterelnöki biztos, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, Ferencz Orsolya miniszteri biztos; Azbej Tristan, Potápi Árpád, Steiner Attila és Sztáray Péter államtitkárok; Bogyay Katalin, Kumin Ferenc, Horváth Attila, Medveczky Iván, Lukács György, Pintér Attila és Takács Szabolcs nagykövetek; Fűrész Tünde elnök, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért elnöke, Nagy Attila, a Nemzeti Választási Iroda elnöke és Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója.

Intézménylátogatást szerveztünk idén például a Magyar Állami Operaházba, az Országházba, a Paksi Atomerőműbe, valamint a Néprajzi Múzeum új épületébe.

A következő állomás az MKÖ 2022-es évfolyamának a továbbfoglalkoztatás. Szívből gratulálunk ösztöndíjasainknak, büszkék vagyunk arra, hogy karrierjüket MKÖ ösztöndíjasként kezdhették meg és jó munkát kívánunk a minisztériumokban!