Loading...

Az MKÖ2022 ösztöndíjasa részt vett Magyarország első női köztársasági elnökének beiktatásán

2022.05.23.


Az MKÖ 2022-es évfolyamának ösztöndíjasa, Darinka a színfalak mögött láthatta hazánk első női – és egyben legfiatalabb – köztársasági elnökének beiktatását: Novák Katalin államfőt május 14-én ünnepélyes keretek között iktatták be hivatalába. Ösztöndíjasunk így számol be a különleges napról:

„Lehetőségem volt részt venni a Kálvin téri ökumenikus istentiszteleten, illetve a Kossuth Lajos téri ünnepségen is, ahol személyesen is találkozhattam Novák Katalin köztársasági elnök asszonnyal, miniszterelnök úrral, illetve miniszterekkel, államtitkárokkal és nem utolsó sorban nagykövetekkel. A nagykövetségekkel, illetve a diplomatákkal való kapcsolattartás a mindennapi munkám része a minisztériumban. A Külgazdasági és Külügyminisztérium ösztöndíjasaként a diplomáciai protokoll különböző részeibe és feladatköreibe látok bele, amely által számos alkalommal részt vehettem már különböző kiemelt diplomáciai eseményeken, ez alkalommal pedig a köztársasági elnökválasztáson.

Ezúton is szeretném megragadni az alkalmat, hogy szívből gratuláljak Novák Katalin köztársasági elnök asszonynak! Rendkívül szerencsésnek érzem magam, hogy a köztársasági elnök asszony megválasztásán és beiktatásán is részt vehettem, mint a Külgazdasági és Külügyminisztérium MKÖ ösztöndíjasa. Az MKÖ egy óriási lehetőség, ami temérdek kaput nyit meg az ösztöndíjasok előtt. Hálásan köszönöm a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramnak, hogy lehetőséget biztosít arra, hogy megalapozzam a karrieremet.”