Loading...

Bemutatkozik a 2024-es évfolyam. Ismerjétek meg Szabinát, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának ösztöndíjasát

2024.04.25.


„Egyetemi tanulmányaimat a Szegedi Tudományegyetemen folytattam. Hamar világossá vált számomra, hogy az érdeklődésem tárgya a társadalomfilozófia, ezért alapszakos tanulmányaimat etikából, valamint kommunikáció- és médiatudomány minorból végeztem. Ezt követően filozófia mesterképzésre jelentkeztem, hogy mélyíthessem a politikai filozófiával kapcsolatos tudásomat. A mesterképzés alatt az Erasmus+ program keretében kiutaztam Franciaországba, a Sciences Po politikai tanulmányok intézetébe, ahol angolul hallgathattam a kurzusokat, emellett pedig franciául is tanulhattam.

Az ösztöndíjprogramról az egyetem körleveléből értesültem. Az MKÖ karrierlehetőséget nyújt friss diplomások számára. Az ösztöndíjprogram „B” komponensére jelentkeztem, amelynek keretében az Európai Uniós Ügyek Minisztériumában kezdtem meg a munkát, majd a programszakasz második felében Brüsszelben, Magyarország Európai Unió melletti Állandó Képviseletén folytatom.

Fontosnak tartom megismerni a magyar közigazgatás működését, ezért kimondottan hasznosnak találom az ösztöndíjprogram alatt szervezett programokat. Az ösztöndíjprogram lehetőséget teremt arra, hogy a résztvevők hosszútávon beilleszkedjenek és beletanuljanak a közigazgatási munkába.

Ének-zenei általános iskolába jártam, így kiskorom óta nagy szerepet tölt be az életemben a zene. Viszonylag gyakran járok koncertekre, mert nagyon kedvelem az élőzenét. Szabadidőmben szeretek futni, még nem neveztem versenyre, de szívesen megmérettetném magam hosszú távú terepen.”

Szabina, MKÖ2024