Loading...

Oklevélátadó ünnepséggel zárult a 2023. évi Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram

2024.01.12.


Az MKÖ 2023-as évfolyamának ösztöndíjasai ünnepélyes keretek között vehették át a program sikeres elvégzéséért járó oklevelüket Panyi Miklós miniszterhelyettes úrtól a Magyar Zene Házában megrendezett záróünnepségen.

A három hónapos külföldi programszakaszt követően a világ 24 országából tértek haza ösztöndíjasaink, az oklevélátadó ünnepségen ismét találkozhattak egymással és tapasztalatot cserélhettek a minisztériumi továbbfoglalkoztatást megelőzően.

Az oklevélátadó és záróünnepséget Panyi Miklós, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára nyitotta meg, az ösztöndíjasok nevében Horváth Fanni, a Miniszterelnökség ösztöndíjasa emlékezett vissza az elmúlt évre.

A résztvevőket a Magyar Állami Operaház, valamint a Honvéd Férfikar művészei kápráztatták el műsorukkal: operabetéteket adott elő Farkas Anna Viola és Kristóf István, zongorán közreműködött Thiago Bertoldi. Az MKÖ egykori és jelenlegi ösztöndíjasainak tehetségéről is megbizonyosodhatott a közönség: Fazekas Barbara (MKÖ 2022) zongorán adott elő, Béres Merse (MKÖ 2023) Hegymegett Zenekarával könnyűzenei előadással színesítette a zárórendezvényt.

Az MKÖ 2023-as évfolyamának 57 ösztöndíjasa végezte el sikeresen a tíz hónapos ösztöndíjprogramot. A három hónapos külföldi programszakasz során 24 országban láttak el feladatokat Magyarország külképviseleti szerveinél, nagykövetségeken, főkonzulátusokon, nemzetközi szervezetek melletti állandó képviseleten.

Ösztöndíjasaink ebben az évben 30 rendezvényen vehettek részt: hétről hétre szakmai előadások, képzések és közösségi programok alkalmával bővítettük tudásukat.

Idén Novák Katalin köztársasági elnök, Kövér László házelnök, Lantos Csaba miniszter, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, illetve Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő is fogadta az ösztöndíjasokat nagykövetek, államtitkárok, helyettes államtitkárok és kormánybiztosok mellett.

Idén is megtartottuk az alumnitalálkozónkat, a Juniálist és látogatást tettünk a Sándor-palotában, az Országházban, a Karmelita Kolostorban, , a Paksi Atomerőműben, a Budavári Palotanegyedben és az Országos Mentőszolgálat Mentőpalotájában is, továbbá részt vettünk a XI. Közig Foci Kupán és a harmadik MCC Feszten; csapatépítő túrára vitt minket Pilisborosjenőre a Túra Veled csapata.

A következő állomás az MKÖ 2023-as évfolyamának a továbbfoglalkoztatása.

Szívből gratulálunk ösztöndíjasainknak! Büszkék vagyunk arra, hogy karrierjüket MKÖ ösztöndíjasként kezdhették meg. Jó munkát kívánunk a minisztériumokban!

Az MKÖ 2023-as évfolyam ösztöndíjasai így tekintenek vissza az ösztöndíjprogram időszakára:

„Életem egyik legjobb döntése volt, hogy jelentkeztem a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramba.”

„A program hű ahhoz, amit kínál, tényleg egy karrier kezdete. Hatalmas lehetőség, annak, aki él vele.”

„Nagyon örülök annak, hogy mind a belföldi, mind pedig a külföldi szakasz során teljes értékű munkaerőnek érezhetem magam és a csapat tagjaként vehettem részt a feladatokban.”

„Sokat fejlődött és komolyodott a világgal kapcsolatos látásmódom. Szívesen ajánlanám az ösztöndíjprogram által nyújtott különleges, pozitív lehetőségekkel való találkozást.”

„Nekem kifejezetten tetszett az, hogy szakmailag nagyon erős program volt, de mindig jutott idő a kötetlenebb programokra is, ahol lehetőség volt lazább keretek között beszélgetni, kapcsolatot építeni.”

„Összességében elégedett vagyok az Ösztöndíjprogrammal, azt kaptam tőle, amit a jelentkezés pillanatában vártam: betekintést a közigazgatási intézmények működésébe. Ezáltal tovább erősödött bennem az elhatározás, hogy a karrieremet a közigazgatás berkein belül építsem.”

„Az elmúlt 8 hónap életem egyik legfontosabb szakaszává vált: sokat tanultam a politikáról, a közigazgatás és a munka világáról, élhettem és dolgozhattam külföldön, ami szintén új élmény volt, valamit rengeteget tanultam önmagamról is, a képességeimről, a motivációmról és az elkötelezettségemről is.”

„Örülök, hogy a részese lehettem az elmúlt 10 hónapban az Ösztöndíjprogramnak. Számos tapasztalattal, programmal, élménnyel és barátokkal lettem gazdagabb. A közigazgatásban dolgozni vágyó diákoknak és pályakezdőknek ez egy remek lehetőség.”

„Összességében egy izgalmas kalandnak és kihívásnak éltem meg a programot, ami nagyon pozitívan változtatott az életemen. Úgy érzem, minden téren sokat fejlődtem, és annyi élményt és tudást gyűjtöttem, ami még sokáig fogja táplálni a motivációmat, hogy remek szakemberré válhassak.”

„Kétségtelenül egy életre szóló élmény volt számomra az MKÖ program nagyon sok szempontból. Én már a program elején sem kételkedtem abban, hogy a közigazgatásban képzelem el a jövőmet, de a belföldi programszakasz csak még inkább megerősített ebben. Kiváló mentor, kollégák, és munka. Nagyon hálás vagyok azért, hogy ide kerültem “beosztásra”, és hogy itt is folytathatom karrierem.”

„Szerintem nagyon jól összerakott program az MKÖ, széleskörű rálátást ad a közigazgatásra, és külföldi tapasztalatszerzést is biztosít. Külön megemlíteném a jó szervezettséget, a szükséges információk mindig időben rendelkezésre álltak a programokról és adminisztratív teendőkről. Úgy érzem a munka és más programok (pl. előadások, kirándulások) aránya is jó volt.”

„Tetszett, hogy az előadások heti rendszerességűek voltak, így lehetőséget teremtett az ismerkedésre az ösztöndíjasok között, valamint rugalmasságot mutattak a szervezők az előadás témáját érintően, hiszen mindig kíváncsiak voltak az érdeklődési körünkre is.”

„Elsősorban úgy érzem, a közigazgatásban megtaláltam a számomra megfelelő pályát, ami mellett el tudok köteleződni. A mentorom iránymutatásával sikerült elsajátítanom, hogyan érdemes szöveges anyagokat hatékonyan elkészíteni. Ezen felül határozottabbá és motiváltabbá váltam.”

„Elsősorban bepillantást nyerhettem a közigazgatás működésébe, megismerhettem a minisztérium szervezeti egységeit, működését. Számos érdekes feladatot kaptam, amelyek által elsajátíthattam a közigazgatásban használt nyelvezetet, a gyors jegyzetelést és a magabiztosabb EU-s tudást.”

„Fejlődött a kezdeményezőkészségem és feladattudatom, a munkavégzéshez és a csapatmunkához való hozzáállásom, a feladatvégzésem minősége, a feladatvégzéshez szükséges elméleti és gyakorlati ismeretek alkalmazása, a problémamegoldó kreativitásom, a felelősségtudatom, a terhelhetőségem és az alkalmazkodó képességem.”