Loading...

MKÖ2024 Alapozó képzés Zamárdiban

2024.02.26.


Folytatva a hagyományt, 2024-ben ismét a Balatonnál tartottuk meg évfolyamunk első szakmai programját, a minisztériumi munkakezdést megelőző és arra felkészítő orientációs képzést.

A képzésünk három napot és tizenegy előadást ölelt fel. Ösztöndíjasaink a kormányzat és a minisztériumi működéséről, az EU Tanács soros elnökségének magyar prioritásairól, a magyar családpolitikáról, a gyakorlati diplomáciáról, a közigazgatási protokollról, a biztonságtudatosságról és az integritásvédelemről hallgathattak meg előadásokat.

Az alapozó képzés nyitóelőadását Panyi Miklós, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára, miniszterhelyettese tartotta meg és többek között a hivatástudat fontosságáról, az ezeréves magyar államiság jelentette tartásról, kormányzati munkáról, a Magyarország előtt álló kihívásokról és a 2024. év második felében esedékes soros elnökségről adott elő az évfolyamnak. A képzés első napján előadónk volt Bólya Boglárka, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának az Európai Unió 2024-es második félévi magyar elnökségének előkészítéséért felelős miniszteri biztosa is, aki az uniós elnökség magyar szempontjait és az elnökségi felkészülés elemeit ismertette. A közigazgatási protokoll alapvetéseit az MKÖ 2024-es évfolyama Hossó Nikoletta protokollszakértőtől, a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezetének elnökétől tanulhatta meg. A Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramról részletesen a terület osztályvezetője, Kosztrihán Dávid tartott tájékoztató előadást az ösztöndíjasoknak. Közösségépítő programként vendégünk volt Miklós Csaba (@miklóscsabi pincéje) móri bortermelő, aki a borkóstolás alapjait mutatta be az MKÖ 2024-es évfolyamának.

Második nap első előadónk Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára volt, aki a Magyarország családpolitikáját és a családügy versenyképességi kérdéseit mutatta be, míg Csepeti Ádám, a Miniszterelnökség stratégiai ügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára a tudásintenzív gazdaságfejlesztésről tartott előadást. A Külgazdasági és Külügyminisztérium főosztályvezetője, Szűcs Ádám a gyakorlati diplomácia alapjait járta körbe, az Alkotmányvédelmi Hivatal munkatársa pedig a biztonságtudatosság fontosságát fejtette ki a közigazgatásban. Napzárásként a Quiznight.hu alapítója, Bartha Álmos kvízmester kocsmakvízzel kovácsolta össze az évfolyamot. 

A képzés utolsó, harmadik napján Janó Márk Ádám, a Miniszterelnökség közigazgatási államtitkára a minisztériumok felépítését és működését vázolta fel előadásában. Külön program volt idén az ösztöndíjasok portréfotózása is.

Köszönjük előadóinknak, hogy elfogadták a meghívásunkat az MKÖ 2024-es évfolyam Alapozó képzésére és előadásukkal hozzájárultak az évfolyam sikeres minisztériumi munkájához!

MKÖ – Karrier. Közösség. Nemzetközi tapasztalat.

Az Alapozó képzésének hangulatvideója az MKÖ Facebook oldalán és Youtube csatornáján is megtekinthető.

—————————————————————————————–

Az MKÖ 2024-es évfolyam ösztöndíjasai így értékelték az alapozó képzést:

„A képzés nagyon tartalmas és színvonalas volt. Külön élveztem, hogy egy ilyen inspiráló közegben lehettem, mind az ösztöndíjas társaimat tekintve, mind pedig az előadók és szervezők tekintetében.”

„A Zamárdiban töltött három nap során úgy gondolom, hogy remek előadásokat hallgathattunk meg, számos téren kiváló alapokat kaptunk az ösztöndíjprogram megkezdéséhez, feltehettük a vonatkozó kérdéseinket, valamint lehetőségünk volt a társainkkal közös időtöltésre és ismerkedésre is.”

„Magasan felülmúlta az előzetes elképzelésemet, rendkívül színvonalas, érdekes és hasznos képzés volt. Maximálisan elégedett vagyok az előadókkal, hogy minden kérdésünkre válaszoltak, akire pedig nem maradt idő, is meghallgatták a szünetben.”

„Több ágazat közéleti képviselője jelent meg a három nap folyamán, így az állam működésének egy viszonylag nagy szeletébe nyerhettünk betekintést. Különösen megnyugtató volt, hogy az előadások közérthetőek voltak, így egy egészen más területről érkezőként is nyomon tudtam őket követni.”

„Izgalmas és érdekes három napot töltöttem Zamárdiban, ahol nagyon sok új baráti kapcsolatot tudtam létesíteni illetve az előadások is érdekesek voltak.”

„Nagyon elégedett voltam az alapozó képzéssel, mindenki nagyon kedves, és nyitott volt.”

„A képzés teljességgel felkészített minket a ránk váró munkára, bevezetett a közigazgatási világba. A legfontosabb eleme pedig az volt, hogy olyan személyektől hallhattunk előadásokat, akik már évek óta ezen a területen dolgoznak így megfelelő képet festettek arról, hogy mi vár ránk a közeljövőben, valamint megalapozta az első ismeretet is.”

„Szakmailag is mindenki felkészült volt, az előadóktól kezdve a szervezőkön át a fotósokig mindenki hibátlanul végezte a munkáját. Teljes mértékben hasznos és élvezetes volt minden szempontból a képzés.”

„A képzés nagyon szép emlék marad, és jó értelemben rendkívül tartalmas volt. Óriási köszönet a szervezésért, minden percét nagyon-nagyon élveztem! Megtisztelő az MKÖ csapatához tartozni.”

„Köszönöm a lehetőséget, szuper élmény volt és alig várom a folytatást!”