Loading...

MKÖ ösztöndíjasok a Budapest Balkans Forum nemzetközi konferencián

2024.03.21.


Az MKÖ 2024-es évfolyamának ösztöndíjasai is részt vettek Magyar Külügyi Intézet szervezésében megvalósuló Budapest Balkans Forum nemzetközi konferencián, amely középpontjában a nyugat-balkáni régiót érintő kihívások álltak és több mint 100 szakértőt és politikust sorakoztatott fel többek között Albánia, Észak-Macedónia és Szerbia külügyminisztereit, valamint Bosznia-Hercegovina főképviselőjét is.

A konferencián az MKÖ „B” komponensébe tartozó, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának ösztöndíjasai is részt vettek, akik 2024 második felében Magyarország Európai Uniós Állandó Képviseletén fogják segíteni az uniós magyar elnökség munkáját.

Ösztöndíjasunk, Eszter, így tekint vissza a konferencia-részvételre:

„A Budapest Balkans Forum nemzetközi konferenciára magyar és nemzetközi döntéshozókat és szakértőket hívtak meg annak érdekében, hogy panelbeszélgetések keretében dialógust folytassanak a térséget érintő kihívásokról, lehetőségekről. A „B” komponens ösztöndíjasaiként különösen örültünk, hogy mi is jelen lehettünk az eseményen, hiszen a nyugat-balkáni térség európai uniós integrációjának előmozdítása kiemelt prioritás lesz az uniós soros magyar elnökség számára. A két nap során tanulságos volt részletesebben hallani, hogy a háborúk okozta kihívások milyen hatással vannak a Nyugat-Balkán és Ukrajna európai uniós integrációjára. A részvétel abból a szempontból is hasznos volt számunkra, hogy hallhattuk, a különböző országok miniszterei és szakemberei hogyan érvelnek álláspontjaik mellett.”