Loading...

Bemutatkozik a 2024-es évfolyam. Ismerjétek meg Barbarát, a Miniszterelnökség ösztöndíjasát

2024.04.15.


„Erdélyben, Marosvásárhelyen születtem, így a nemzeti kisebbségi lét nagyban meghatározta a karrierutamat. Az egyetemi tanulmányaim miatt 2015-ben költöztem Budapestre, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szereztem meg a gyógypedagógia alapvégzettséget, a szociálpolitika mesterdiplomát, majd elvégeztem a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztéspolitikai programmenedzsment mesterszakát.

A tanulmányaim mellett, 2019-ben kezdtem a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájánál dolgozni, ahol a szervezet Külhoni Programját vezettem, később pedig részt vettem a Diaszpóra Mentorprogram létrehozásában.

A fiatalkori személyes tapasztalataim, a munkám során szerzett ismeretek, illetve a határon túl élő magyar közösségek iránti mélyülő elköteleződés vezetett a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságára, ahol az MKÖ hazai programszakaszát töltöm. A célom, hogy a rendelkezésemre álló tudást és tapasztalatot a nemzetpolitikai ösztöndíjprogramok koordinációjában kamatoztassam, és még több jártasságot szerezzek a nemzetpolitikában.

Elkötelezett vagyok a fejlődés mellett, jelenleg az ELTE Szociológia Doktori Iskolájának harmadéves doktorandusz hallgatója vagyok, valamint a tanulás mellett szívesen sajátítok el új készségeket is.

Az MKÖ remek lehetőség számomra, hogy a mindennapi szakmai kihívásokon túl folyamatosan tanuljak. A program keretében megrendezett események, szakmai előadások, beszélgetések és intézménylátogatások rendkívül széles körben kielégítik a kíváncsiságomat, a meghívott előadók és ösztöndíjas társak pedig folyamatosan inspirálnak.

Jó szívvel ajánlom a Magyar Közigazgatási ösztöndíjprogramot mindenkinek, aki érdeklődik a közigazgatás iránt, emellett egy pezsgő és támogató szakmai környezetre vágyik.”

Barbara, MKÖ2024