Loading...

Bemutatkozik a 2024-es évfolyam. Ismerjétek meg Daniellát, a Miniszterelnökség ösztöndíjasát

2024.04.15.


„Kilenc éves korom óta tollaslabdázom. Számomra egyértelmű volt a választás, hiszen édesanyám ebben a sportágban kvalifikált az 1992-es barcelonai olimpiai játékokra. Többszörös magyar bajnok, illetve Európa-bajnoki ezüstérmes is vagyok.

A felsőoktatási tanulmányaimat Debrecenben kezdtem, ahol anglisztika szakon diplomáztam, ezt követően pedig a sportkarrierem miatt Pécsre költöztem. A Pécsi Tudományegyetemen pénzügy és számvitel alapszakot követően a vezetés és szervezés mesterszakot választottam, ahol jelenleg is tanulok.

A Magyar Közigazgatási ösztöndíjprogramról a közösségi médián keresztül hallottam, s bár már évekkel ezelőtt is ismertem, most alakult úgy, hogy tudtam rá jelentkezni. Mindig is érdeklődtem a közigazgatás iránt és azt gondolom, hogy a hazai és külföldi területen szerzett tapasztalat nagyon hasznos kombináció. Az idei évben lehetőségünk van az Európai Unió Tanácsának magyar elnöksége alatt Brüsszelben végeznünk a külföldi komponenst, aminek része lenni hatalmas élménynek ígérkezik.

A program sikere szerintem a különböző képzésekben, előadásokban rejlik, amelyek mindig tartogatnak valami újat. Azt is érdemes megemlíteni, hogy hozzánk hasonló fiatalok kerülnek be a csapatba, akik a kihívásokat keresik és nem állnak meg a siker eléréséig. A megismert emberekkel barátságok szövődnek, amelyek inspirálóan, motiválóan hatnak ránk.

Szabadidőmben a családommal, közeli barátokkal szeretek időt tölteni, de a tanulás is fontos számomra.”

Daniella, MKÖ2024