Loading...

Bemutatkozik a 2024-es évfolyam. Ismerjétek meg Beátát, a Miniszterelnökség ösztöndíjasát

2024.04.23.


„Erdélyben nevelkedtem és itt végeztem a tanulmányaimat is. A multikulturalizmus mindig is az életem része volt, és talán emiatt kezdtem érdeklődni a diplomácia iránt is. Habár a gimnázium végén még konkrét elképzelésem nem volt a jövőbeni szakmámról, a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem nemzetközi kapcsolatok alapszakjánál jobbat nem is választhattam volna. Jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Karának nemzetközi tanulmányok mesterszakán tanulok. Tanulmányaimat két szakkollégiumban való részvétellel színezem, továbbá a HEAD ELTE tag is vagyok.

Az ösztöndíjprogramra a szakkollégiumi igazgatóm hívta fel a figyelmem. Úgy gondolom, jobb tapasztalatszerzési helyen nem is lehetnék; az ösztöndíj alatt a Miniszterelnökség Parlamenti és Stratégiai Államtitkárságán dolgozom.

Engem az MKÖ egységessége vonzott: az, hogy nemcsak belföldi munkatapasztalatot biztosít, hanem külföldön is kipróbálhatjuk magunkat – akár a diplomáciában -, mindezt úgy, hogy első kézből kapunk tanácsokat közéleti vezetőktől, szakemberektől.

Szabadidőmben sokat vagyok a természetben a kutyáimmal, ha tehetem, túrázom és futok, valamint ha elkap az inspiráció, akril festek.”

Beáta, MKÖ2024