Loading...

Bemutatkozik a 2024-es évfolyam. Ismerjétek meg Áront, a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjasát

2024.04.24.


„A Nemzeti Közszolgálati Egyetem államtudományi osztatlan mesterképzési szakján végeztem tavaly nyáron. Itt értékes jogi, közigazgatási, közgazdasági ismereteket szereztem. Mivel mindig is érdekelt a haditechnika, a védelmi ipar, ezért a Honvédelmi Minisztériumra esett a választásom a belföldi programszakasz fogadóintézményének kiválasztásakor.

Az MKÖ-ről már az egyetemi tanulmányaim során tudomást szereztem, mivel több oktatónk is felívta a figyelmünket erre a programra. Ennek hatására határoztam el, hogy az egyetem elvégzése után jelentkezem. Úgy gondolom, hogy értékes tapasztalatokra lehet szert tenni ebben a 10 hónapos időszakban, mind a belföldi, mind a külföldi időszak során.

Pályakezdőként remek lehetőségnek tartom az MKÖ-t, ugyanis a programban való részvétellel lehetőség nyílik megismerni egy adott szakterülethez kapcsolódó minisztériumi szintű munkavégzést, továbbá a hetente szervezett előadásokon aktuális témákról hallhatunk. Azoknak ajánlom ezt a programot, akik érdeklődnek a közügyek iránt, illetve szeretnék megismerni a közigazgatás működését.

Szabadidőmben szívesen nézek filmeket, olvasok történelmi témájú könyveket. Több sportágat is követek, mint például labdarúgást, dartsot, kerékpárt, illetve különböző motorsport sorozatokat.”

Áron, MKÖ2024