Loading...

Bemutatkozik a 2024-es évfolyam. Ismerjétek meg Gergőt, a Külgazdasági és Külügyminisztérium ösztöndíjasát

2024.04.24.


„2019-ben kezdtem meg egyetemi tanulmányaimat az Eötvös Loránd Tudományegyetem nemzetközi tanulmányok alapképzésén. Alapszakos diplomám megszerzését és csaknem egy évnyi kutatói tevékenységet követően felvételt nyertem a Budapesti Corvinus Egyetem mesterképzésére, ugyancsak nemzetközi tanulmányok szakon. Mesterképzésemmel párhuzamosan egyre erőteljesebben fogalmazódott meg bennem az igény arra, hogy az eddigi évek során a nemzetközi kapcsolatok területén elsajátított tudásanyagot immár a gyakorlatban is kamatoztathassam.

Ebben a helyzetben találkoztam családtagjaimnak, illetve barátaimnak köszönhetően az MKÖ-vel, amelyről úgy véltem, hogy remek lehetőséget biztosít számomra ahhoz, hogy a tudományos keretek közül kilépve immár gyakorlatiasabb formában is, méghozzá a magyar közigazgatásban tegyem próbára magamat és tudásomat. Meggyőződésem, hogy nemzetközi kapcsolatok szakértőként kevés jobb karrierút létezik, mint amit az MKÖ kínál, amely révén nem csupán saját szakmai fejlődésemet mozdíthatom előre, hanem a Külgazdasági és Külügyminisztérium ösztöndíjasaként a hazánkért folytatott munkában is részt vehetek.

Az MKÖ különösen jó lehetőséggel szolgál a magyar közigazgatásban szerepet vállalni kívánó fiataloknak arra, hogy hozzásegítsék hazánkat a jelenkor problémáival történő eredményes megbirkózáshoz. Az MKÖ olyan közösség, amelyhez hasonlót egyetlen más ösztöndíjprogram sem nyújt.

Szabadidőmben is sok időt töltök az aktuális nemzetközi fejlemények nyomon követésével, igyekszem mindig naprakész maradni a világban zajló folyamatokkal kapcsolatban. Emellett bármikor szívesen kapcsolódok ki a családtagjaimmal, illetve barátaimmal közösen eltöltött minőségi idő révén. A zenehallgatás a napi teendőim nélkülözhetetlen kísérőeleme.”

Gergő, MKÖ2024