Loading...

Bemutatkozik a 2024-es évfolyam. Ismerjétek meg Leventét, a Külgazdasági és Külügyminisztérium ösztöndíjasát

2024.04.24.


„Mindig is érdeklődtem a közügyek iránt, ezért az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán kezdtem politológiát tanulni. Az alapszakos évek alatt aktívan részt vettem az egyetemi közéletben is, a Politológus Műhely nevű diákszervezet elnökeként igyekeztem minél több fiatalt bevonni a közéleti kérdések aktív megvitatásába. Később a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi kapcsolatok mesterszakán folytattam a tanulmányaimat, ahol rájöttem, hogy igazán a diplomácia világa foglalkoztat. Szakterületem az Európai Unió külpolitikai képességeinek, valamint szomszédság- és bővítéspolitikai elképzeléseinek vizsgálata. Jelenleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Doktori Iskolájának hallgatója vagyok, ahol szintén uniós témakörben végzek kutatást.

A MKÖ nyújtotta lehetőségre már évekkel ezelőtt felfigyeltem, mivel több egyetemi évfolyamtársam is részt vett a programban. A fő motivációm a magyar külügyi igazgatás testközelből történő megtapasztalása, hiszen ezáltal a szakterületemen sokkal mélyebb és gyakorlatiasabb tudással leszek képes megérteni és elemezni a kibontakozó nemzetközi folyamatokat. Minden fiatalnak nagyon jó lehetőség az MKÖ, hiszen olyan tapasztalatban lehet része ezáltal, amely az elméleti egyetemi tudást nagyon sok gyakorlati képességgel egészíti ki.

Szabadidőmben nagyon szeretek kirándulni és utazni, személyesen megtapasztalni más kultúrákat. Nagyon érdekel emellett a fényképészet és a média világa.”

Levente, MKÖ2024