Loading...

Bemutatkozik a 2024-es évfolyam. Ismerjétek meg Balázst, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának ösztöndíjasát

2024.04.25.


„Már fiatal koromban érdeklődéssel figyeltem az államügyeket és a nemzetközi kapcsolatokat. Ez az érdeklődés vezérelt Budapestre, ahol jogi tanulmányaimat a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen folytattam. Diplomám megszerzését követően 2023 őszén Rómában dolgoztam egy nemzetközi ügyvédi irodánál. Ez az időszak nem csupán szakmai fejlődést hozott számomra, hanem ráébresztett arra is, hogy mennyire fontos az országunk képviselete a nemzetközi színtéren.

Azért jelentkeztem az MKÖ-be, mert lehetőségem nyílik Magyarország képviseletére – főként egy olyan fontos időszakban, mint az EU Tanácsának soros elnöksége -, továbbá mélyebb betekintést is nyerhetek az európai jogalkotási folyamatokba és az uniós politikai döntéshozatalba.

Úgy gondolom, hogy az MKÖ egyedülálló lehetőséget kínál mindenki számára, akit érdekel a kormányzati és diplomáciai területeken való munka. A minisztériumban eltöltött idő alatt a programban résztvevők mély betekintést nyerhetnek a hazai döntéshozatalba, ami kivételes lehetőség a szakmai fejlődésre. A program második felében a résztvevők a világ jóformán bármely nagykövetségen vagy konzulátusán dolgozva értékes nemzetközi tapasztalatokat szerezhetnek, és lehetőséget kapnak hazájuk képviseletére is.

Az ösztöndíjprogramot korábbi MKÖ-s barátaimon keresztül ismertem meg, akik nagyon jó véleménnyel voltak róla, így nem is volt kérdés, hogy jelentkezem-e.”

Balázs, MKÖ2024