Loading...

Bemutatkozik a 2024-es évfolyam. Ismerjétek meg Esztert, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának ösztöndíjasát

2024.04.25.


„Érdeklődési területem meglehetősen szerteágazó, főként a nemzetközi kapcsolatok, idegen nyelvek, a társadalomtudomány, valamint az irodalom és kultúra felé orientálódtam az elmúlt években, amelyet a tanulmányi életutam is jól reprezentál. Angol nyelv és világirodalom szakon végeztem a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán, később Budapestre költöztem. Jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen tanulok nemzetközi tanulmányok mesterképzésen, európai tanulmányok specializáción.

Mai napig jól emlékszem arra a napra, amikor az egyetem első hetében egyik kedves tanárom azzal a tanáccsal látott el, hogy amennyiben szeretnék európai uniós berkekben dolgozni, ki kell jutnom a 2024-es magyar EU-s elnökségre. Attól a naptól célul tűztem ki, hogy amint adódik egy ilyen lehetőség, élni fogok vele. Az MKÖ-nek hála, ez sikerülni fog. Azért is jelentkeztem, hogy kipróbálhassam magam a közigazgatásban.

Egy ilyen egyedülálló és kihagyhatatlan alkalom ritkán adódik az életben. Amikor először hallottam az ösztöndíjprogramról, már akkor tudtam, hogy nekem itt a helyem

Nagyon jó lehetőségnek tartom az MKÖ-t, hiszen itt a szervezők személyre szabottan segítenek és olyan feladataim vannak, amelyek illeszkednek a tanulmányaimhoz, érdeklődésemhez és igényeimhez. Szeretettel ajánlom a programot azoknak, akik valós tapasztalatot szeretnének szerezni a karrierjük elindításához, és szeretnének egy jó közösség részévé válni.

Szabadidőmben leginkább kikapcsolódni szeretek, utazással, kirándulással, filmnézéssel és baráti társasozással. Amikor több szabadidőm adódik, azt önkényeskedéssel töltöm egy szuper csapattal, akikkel nyaranta angol nyelvi táborokat szervezünk és bonyolítunk le a Kárpát-medencében.”

Eszter, MKÖ2024