Loading...

Bemutatkozik a 2024-es évfolyam. Ismerjétek meg Klaudiát, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának ösztöndíjasát

2024.04.25.


„A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végeztem politikatudományok alap-, és nemzetközi tanulmányok minorszakon, ahol főként a tranzitológia, a gazdaságpolitika, az uniós politikák, valamint az EU jog területei fogtak meg. Ezt követően végeztem el a King’s College London Public Policy mesterképzését 2023-ra. Itt fő kutatási területemmé az energiapolitika vált, mind az EU-s irányelvek gyakorlati vetülete szempontjából, mind a belföldi energiahatékonyság javítását tekintve.

Általában elmondható rólam, hogy érdeklődöm a különféle szakpolitikákat befolyásoló tényezők identifikálása, illetve a különféle területek közötti összefüggések elemzése iránt. Bár egy külföldön töltött év nem sok idő, ráébresztett arra, hogy itthon szeretném kamatoztatni a tudásom, illetve, hogy aktívan hozzá szeretnék járulni hazám sorsának alakításához, ezért is jelentkeztem az MKÖ-be.

A programtól egyrészt az egyéni karrierem beindítását és építését várom. Már most megtapasztaltam, hogy a program lehetőséget biztosít a kormányzat és tágabb értelemben a közigazgatás mélyebb, gyakorlati megismeréséhez, amely elengedhetetlen annak, aki a karrierjét a közigazgatás területén képzeli el.

Nem utolsó sorban pedig egy remek kortárs közösséget alkot az idei évfolyam, amelyből bártan kijelentem, hogy már most számos barátra tettem szert. Azért tartom rendkívül vonzónak az MKÖ-t, mert lehetőséget nyújt olyan embereket megismerni, akiknek a szakterületük bár eltérő, az érdeklődésük és a céljuk azonban egy irányba mutat, így egy inspiráló közeget alkotunk.

Szabadidőmben szeretek a természetben lenni, evezni, biciklizni, a kutyusommal sétálni, cserkészprogramokon részt venni, valamint a barátaimmal időt tölteni.”

Klaudia, MKÖ2024