Loading...

Bemutatkozik a 2024-es évfolyam. Ismerjétek meg Robertát, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának ösztöndíjasát

2024.04.25.


„A Debreceni Egyetemen először anglisztika, majd nemzetközi tanulmányok szakon végeztem; egyetemi éveim alatt az Erasmus Student Network debreceni szekciójának, valamint az Egyetem Külügyi Bizottságának alelnökeként is tevékenykedtem.

Tanulmányaim során a nemzetközi jog és az Európai Unió történelme, működése foglalkoztatott leginkább, ezért célommá vált, hogy a végzést követően a külügy és a diplomácia világában helyezkedjek el, hosszú távú célomként pedig az Európai Unió egyik intézményénél való munkát tűztem ki.

Az MKÖ-be való felvételem évekkel lerövidítette az oda vezető utat, július elejétől ugyanis ösztöndíjasként Brüsszelben, az Európai Unió Tanácsa mellett fogom segíteni a magyar elnökség munkáját.

Úgy gondolom az MKÖ kitűnő lehetőség a közigazgatás iránt érdeklődő fiatal pályakezdőknek arra, hogy hétről hétre színvonalas előadásokon bővíthessék tudásukat, valamint olyan nemzetközi szervezeteknél, intézményeknél dolgozhassanak, ahová ilyen fiatalon hatalmas megtiszteltetés bekerülni.

Szabadidőmben szívesen túrázok, gyűjtök gyógynövényeket. Kedvelem a reneszánsz festészetet és a klasszikus zenét ezért gyakran látogatok múzeumokat, koncerteket, valamint szeretek olvasni és verseket írni.”

Roberta, MKÖ2024